tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Huomioita päivälle

Muutamia huomioita kiireiseen päivään. Vaikka ajattelin tahdin hieman helpottavan syksyn alkukaaoksen jälkeen niin voipi olla, että jarrutusta saa odottaa jouluun asti.

1. Varsinais-Suomen demarit saivat merkittävää vahvistusta listalleen, kun Turun entinen piispa Ilkka Kantola iloitti asettuvansa ehdolle maaliskuun vaaleissa SDP:n listalle. Tervetuloa! Kantola on eräs niistä henkilöistä, joiden kaltaisten liberaalien ihmisten vuoksi kirkolla on allekirjoittaneenkin mielestä vielä toivoa.

Edellä mainitun lisäksi Kantolan ehdokkuus on hieno osoitus siitä, ettei ainoa tapa asettua ehdokkaaksi SDP:n listalle ole vuosikymmenten uurastus puoluetyössä ja uskollisuus työväenyhdistystoimintaa kohtaan. Näitäkin tarvitaan, mutta niin tarvitaan myös uusia ilmeitä ja ihmisiä sekä ennakkoluulotonta meininkiä. Kertakaikkiaan hienoa.

2. Vaaliteesejä alkaa ilmestyä suunnasta jos toisestakin. SAK julkaisi tänään omat tavoitteensa tuleviin vaaleihin. Kannattaa tutustua ja kertoa sen jälkeen missä näkyy pysähtyneisyys, mielenkiintoisia näkemyksiä mm. koulutuspolitiikasta. Järjestöllä tulee olemaan tekemistä omien näkemyksiensä promotoinnissa, mikäli tuore tutkimustulos pitää paikkansa myös vaalipäivänä.

3. Eilinen kokemukseni Rovaniemen lentokentältä osoitti jälleen sen, että Suomessa kannattaisi olla vanhemmuuden osalta huomattavasti enemmän huolissaan joidenkin heteroparien lapsien saannista kuin murehtia sitä, kiusataanko sellaista lasta koulussa, jolla on kaksi isää tai äitiä ja miten tämä vaikuttaa lasten psykologiseen kehitykseen. Todistin konetta odotellessani masentavaa tapausta.

Isä, n. 40v ja pieni tyttö, ehkäpä 4v odottivat pääsyä Helsingin-koneeseen kentän kahvilassa. Isä oli ilmeisesti osallistunut metsästysreissuun, josta hän kailotti kaverilleen puhelimessa tytön istuessa vieressään. "Vittu kuule riekkoa ammuin vittu sinne kanervikkoon vittu jäi vittu ei löytynyt perkele. Mut se toinen vittu osuin ja vittu voitko kuvitella pää irtos mut silti vittu se juoksi karkuun vittu."

Verbaali-ilotulituksen lisäksi tupakansavua puhalleltiin surutta tytön suuntaan, joka joutui sitten köhien siirtämään leikkinsä lattialle. Koneeseen onnellinen perhe ehti juuri ja juuri, viimeinen mitä kahvilassa kuulin oli kun porttia jo alettiin sulkea, oli "isi vetää vielä yhden röökin ni sit mennään." Eli sitä myöten myös lapsiasiainvaltuutetulle tiedoksi. Ydinperhe ei aina rokkaa.

Vielä neljäntenä maininnan arvoisena ilmiönä voitaneen todeta SONKn puheenjohtajakamppailun siirtyneen internetaikaan. SONK valitsee uuden puheenjohtajan marraskuun liittokokouksessaan Helsingissä. Ehdokkaita on kaksi, Paavali Kukkonen ja Mikko Koskinen. Paavali on SONKn nykyinen pääsihteeri, Mikko puolestaan SYL:n hallituksen jäsen. Molemmat ovat avanneet blogit, joten käykää tutustumassa piakkoin ilmestyviin näkemyksiin.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Voit arvata kuinka vaikeata on juuri tommosissa tilanteissa pitää oma suunsa kiinni, varsinkin jos oma pikku tyttö on mukana.

Muutaman kerran on tullut sanottua ja pahan mielen olen itse saanut.

Se kun on kohtuutonta tämmösen ämmän mennä neuvomaan kasvatuksessa...

Ja sitten ihmetellään, miksi lapsia ei oteta huostaan ajoissa vaan vasta teininä...