tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

Hoivatyön palkoista

Kokoomus lupaa julkisille aloille tasa-arvotupoa, jossa sairaanhoitajien palkankorotukset rahoitetaan ylimääräisillä valtionosuudella kunnille. Vaaliohjelmassaan Kokoomus ei ole kuitenkaan mitenkään varautunut siihen, että nämä ylimääräiset valtionosuudet aiheuttaisivat valtiolle kustannuksia. Sen sijaan Kokoomus ajaa perintöveron poistoa, joka maksaa yli 500 miljoonaa euroa.

No ehkä sairaanhoitajien palkkoihin riittää myös rahaa, kunhan periminen on tullut nykyistä kannattavammaksi. Nykyäänhän sen kannustavuus on vähintäänkin heikko. Allekirjoittanutkaan ei ymmärtänyt, että olisi kannattanut syntyä varakkaaseen perheeseen ja periä. Kohtuuttomuudet tulee perintöverossa poistaa, mutta verosta luopuminen olisi monella tapaa täysin perustelematonta.

Ja sitten nämä samat ihmiset kehtaavat väittää, että me olemme kaikki samassa veneessä. Olemmehan me, mutta olisi hauska nähdä kaikki airoissa.

Edit: Jälleen linkki hyvään kirjoitukseen (ja keskusteluun): Jussi Saramo: Vihreiden likainen peli.

Edit2: TS julkaisi sittenkin allekirjoittaneen mielipiteen ennen vaaleja. Kiitos siitä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Esa on näköjään kuin muutkin demarit. Mukava ja hyvä mies, vaalien alla vaan yltyy "puhumaan paskoo". ;-)

Kokoomus on sitoutunut hoitajien ja opetusalan palkkojen ylimääräiseen korotukseen valtion piikkiin tupon yhteydessä. SDP siis vastustaa näitä palkkauksessa jälkeenjääneiden naisalojen palkankorotuksia. On ne rahatkin varattu. Siksi ne palvelulisäykset olivat "vain 1,1 mrd". Naisalojen korotukset ovat pois tuloverojen yleisestä alentamisesta. Näin palkkoja saadaan todella tasattua reilummiksi. SDP vain puhuu tasa-arvoasioista ja naisten palkkauksen jälkeenjääneisyydestä. Kokoomuksella on lääkkeet ja tahtoa toimia.

Kokoomus ei muuten ole esittänyt ensi vaalikaudeksi perintöveron poistoa kokonaisuudessaan. Ainoastaan poistoa leskiltä ja lapsilta, jotka joutuvat monesti kohtuuttomiin tilanteisiin. Sen laskennallinen kustannus on n. 300 milj. jos nyt tulevista veroista perimättäjättämistä voi täysin mekanistisesti laskea.

Elä Esa viitti valehella vaikka murskaava vaalitappio odottaakin...

Tiesitkö muuten että koskaan itsenäisen suomen historiassa Kokoomus ei ole ollut SDP:tä suurempi eduskuntavaaleissa? Siis ennen vuotta 2007. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei liity mitenkään sun päivän postaukseen, mutta kysytään nyt sulta kun tämä on niitä demariblogeja joita luen. Aamun Hesarissa oli SDP:n kohdalle työllisyyslääkkeeksi mainittu, että ansisidonnaiselle pitäisi voida opiskella uuteen ammattiin. Miten tämä ihan käytännössä toimisi?

Esa Suominen kirjoitti...

J-uho; Kokoomuksella olisi suurissa kaupungeissa kyllä mahdollisuuksia toimia myös vaalien välillä tasa-arvokysymysten puolesta. Ja varatut varat? Osoitas ne nyt jostain, vai onko Kokoomuksella vielä jokin säkki veroalen ja 1,1mrdn menolisäysten (jotka kuluvat miltei pohjiin) lisäksi?

Perintöverosta suora sitaatti Kokoomuksen sivuilta Maija Perholta:
"Kokoomus on linjannut vaaliohjelmassaan, että perintövero on poistettava asteittain kokonaan." Asteittain, kyllä, mutta kokonaan.

Eli elä J-uho viitti valehella, vaikka punamulta uhkaakin...

Esa Suominen kirjoitti...

Teemu; idean takana on ajatus muutosturvan kehittämisen suunnasta, toisin sanoen tilanteesta, jossa tuotannollis-taloudellisista syistä irtisanottu henkilö voisi muutosturvan piirissä opiskella kokonaisen tutkinnon.