lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Vaalit

Viimeistä edellinen päivä ennen vaaleja, huomenna selviää, kenen johdolla Suomea rakennetaan tulevat neljä vuotta. Puolueiden ohjelmissa on todellista eroa, jopa enemmän kuin pitkään aikaan. Toivon mukaan tämä saataisiin vielä tämän ja huomisen päivän aikana tuotua esiin mahdollisimman monille.

Kokoomus ajaa veronalennusta riippumatta taloustilanteesta ja sen palvelulupaukset roikkuvat ilmassa, Keskustan vaalilupausten sarjaa lienee mahdoton kenenkään toteuttaa, varsinkin kun suuri osa jakovarasta valuu pientä vähemmistöä hyödyttäviin elinkeinotukiin sekä tarkoituksettomaan veroaleen, SDP puolestaan haluaa vahvistaa peruspalveluita. Pienpuolueiden äänestämisellä vaikutetaan harjoitettavan politiikan sisältöön vain valitettavan vähän, jos lainkaan. Siksi todellinen vaali käydään hallituksen johtopuolueen asemasta.

Vaurastuneella yhteiskunnalla olisi kykyä huolehtia entistä paremmin heikoimmassa asemassa olevista jäsenistään, mutta onko sillä siihen halua? Olemmeko rikastuttuamme muuttuneet entistä itsekkäämmiksi, sunnuntain äänestystulos kertoo tästä paljon, kuten myös siitä, ymmärrämmekö sen, että tässä maailmassa minä tarvitsen sinua ja sinä minua. Kukaan ei pärjää yksin eikä vapautta voi olla yhteiskunnassa, jossa markkinat sanelevat ihmisen arvon. Valinta on selvä - vasemmistoa äänestävä kantaa vastuuta myös muista, oikeistoa äänestävää kiinnostaa vain oma hyvinvointi, joka sekin roikkuu kyseenalaisella pohjalla.

Asennetutkimukset kertovat selvää kieltä. Kansalaiset arvostavat toimivia palveluita, vahvaa valtiota ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, joka antaa kaikille mahdollisuuden tavoitella onneaan. Toivon mukaan he osoittavat sen myös vaaliuurnilla. Käytä ääntäsi sunnuntaina ja äänestä sosialidemokraatteja. Tasa-arvon, vapauden, oikeudenmukaisuuden ja yhteisöllisyyden puolesta.

Ei kommentteja: