perjantaina, tammikuuta 04, 2008

Omistajaohjaus (kok.)

Huomaako kukaan muu tässä mitään epäjohdonmukaista?

Häkämies 6.11.2007: "Valtio ei saa puuttua Stora Enson toimintaan!"
Häkämies 3.1.2008: "Valtio haluaa torjua islantilaissijoittajat!"

Osakkeenomistajien etu kuulemma vaatii jälkimmäisessä toimenpiteitä. Oli niin tai näin, voidaan kysyä miksi näin ei edellisessä ollut?

Markkinakeinottelun vuoksi tapahtuvaa tuottavan tuotannon alasajoa ja laajamittaisen työttömyysongelman aiheuttamista jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa olevalla alueella ei valtio vastustanut. Vaikka valtion omistajaosuus -ja valtionhan "omistavat" kai kansalaiset, eikö niin- on Stora Ensossa aivan toista luokkaa kuin Elisassa.

Omistajapolitiikka on ainakin toistaiseksi ehkä kaikkia muita politiikan aloja selkeämmin osoittanut sen, mistä suomalaisessa vallanvaihdossa on kyse. Hyvää krapula-aamua Suomi!

8 kommenttia:

Ismo kirjoitti...

Jos luet Esa Lapin Kansasta kaikki Kemijärven sellutehtaaseen liittyvät jutut vaikka viimeisen kuukauden ajalta, niin löydät sitten vanhan kunnon kepu pettää aina osaston. Siellä on niin J. Korhonen kuin Pekkarinen luvannut paljon, mutta kukaan ei ole kysynyt Vanhaselta, että miksi keskusta ei toimi ja tee jotain.

Lisäksi tuohon Häkämieheen voisi kommentoida, että ihmettelen miekin, miksi ei nyt voisi sitä ylimääräistä yhtiökokousta järjestää ja kattoa yhtiön hallituksen toimintaa siellä. Jos Häksy ja kumppanit haluaisivat tehdä jotain, niin tuossa olisi valmiit työkalut.

Häkämies on muuten esittänyt paljon neuvoja edelliselle hallitukselle esim. metsäteollisuuden toimintaedellytysten parantamisesta. Tähän kuuluvat mm. teollisuuden sähköveron poisto ja venäläisten autojen "tullimaksujen" käyttöönotto.

"Jos Venäjä ei välittömästi pura maksua, Suomen tulee asettaa vastaava maksu venäläisille ajoneuvoille. Suomi ei voi toistuvasti olla sopimusrikkomusten vastaanottajana samaan aikaan kun Venäjä hakee WTO:n jäsenyyttä." Mielipidekirjoitus Kymen Sanomat 25.4.06 Lähde: http://www.hakamies.fi/fi/ajankohtaista/kirjoitukset/body0=86

Miksi hän ei nyt toimi, kun voisi hallituksesta noita hommiaan tehdä??

Kainulaisen Ismo

-rh kirjoitti...

siell´on paha räksyttää.

Ja mistä kukaan tietää, mitä se milloinkin ... Jenkeissä se Russia and Russia -juttu kummastutti mukana olleita korkeimpia upseereita; kuulivat rivissä eka kerran kv-tiedotusvälineiden kanssa tämän haasteitten uuden painottumisen Venäjään.

Nyt kun on noinkin haasteellista, voisi se tosiaan oikeasti tehdä jotain, eikä vain höpöttää ja kosiskella kansaa.

Miikka Lönnqvist kirjoitti...

Hyvä Esa! Hämeenkosken lapset riemuitsevat ja taputtavat suuria karvaisia käsiään. Osut nimittäin asian ytimeen. Aivan käsittämätöntä toimintaahan tämä on valtiolta. Mutta kunhan porvarihallitus istuu kautensa loppuun niin eiköhän tällaisetkin huolet poistu kun valtiolla ei ole osakkeita lainkaan :) Yksityistetään kaikki omaisuus vaan äkkiä pois niin saadaan valtionvelkaa lyhennettyä ja verot alhaalle. Katainenkin lupaili eilen uutisissa suurempia veronalennuksia. Miten nämä alennukset sitten ovat mahdollisia, sitä hän ei kertonut mutta pelkäänpä että vastaus löytyy Kemirasta, Rautaruukista tai Outokummusta.

M.

Jukka kirjoitti...

Hakamies on ollut alusta asti aivan sekaisin valtionomistuksien kanssa. Vastaavaa ennakkotapausta saa etsia, etta loytyy ministeri joka noin raikeasti ja saannollisesti esittaa taysin ristiriitaisia nakemyksia.

Harvoin oppositiolle tarjotaan tarjottimelle nain maukasta paikkaa lyoda ja lyoda kunnolla, mutta ei riita johdolla osaaminen.

Luvataan vain etta hallitus kaatuu itsestaan. Ei muuta kun reippaasti evaita, lamminta kaakaota, paksu kirja ja makuupussi mukaan, talla menolla siita odotuksesta tulee pitka.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Ei Suomen hallituksen pitäisi millään tavalla puuttua Kemijärven asioihin, vaan päin vastoin, irtaantua ja irtisanoutua niistä niin, että Kemijärveltä Jyväskylään tuleminen vaatii viisumin ja tonnin käteistä.

Kun maakunta kuppaa jo nyt oikeilta suomalaisilta 2500 naaman päälle, niin lisätuen ruikuttamiseen pitäisi vastata rajapuomilla.

Koko kehitysaluepolitiikka ja "alueellinen tasa-arvo" on silkkaa sananväännällystä, petosta ja valehtelua. Miten kukaan ilkeää elää, vetämättä itseään oksaan, jos selittää että alueellisen tasa-arvon vuoksi Suomen on maksettava siirtomaaisännälle 2500 euroa joka nassulle. Hyi saatana!

Linnaan varkaat kuuluu.

Jukka kirjoitti...

Kyllä on hallituksella boltsi hukassa. Tänään Yle raportoi näin: "Vanhanen: Hallitus tiiviisti yhteydessä Stora Ensoon"

Eli pääministerin mukaan valtio puuttuu Storan toimintaan.

Samassa artikkelissa siteerattiin Häkämiestä "Omistajaministeri Jyri Häkämies vahvistikin taustatyön jatkuvan" Eli toisin kun mainitsemasi 6.11 Häkämiehen lausunto "Valtio ei saa puuttua Stora Enson toimintaan" nyt Häkämies vakuuttaa että nimenomaan nyt puututaan. Häkämiehellä ei ole mitään linjaa tässä hommassa.

-rh kirjoitti...

Niin jos sä et ymmärrä, miten nämä briljeeraamasi kansantalouden tunnusluvut oikeasti, rakenteellisesti muodostavat, siltä näyttää, ja mitä, mistä ja miten ne kertovat, mission is Out(off topic).

niistä johdettuna tuo pölhöpopulistinen separatismi on jotain, mikä kalpenee Kosovollekin.

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni ihmetyttää, miksi valtion omistajapolitiikasta vastaa puolustusministeri. Luulisi kyseisen alueen olevan pikemminkin vvm:n tai tem:n vastuulla.

Omistajapolitiikan työntäminen puolustusministerin hoitoon kuvaa tietysti vallan mainiosti oikeiston suhtautumista valtion omistukseen: mitä huonommin menee, sitä halvemmalla voidaan osakkeet myydä yksityiseen omistukseen.