maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Onnea Espoo!

Tuoreet voimat saavat aikaan rohkeita päätöksiä. Espoon sosialidemokraatit järjestävät keskuudessaan neuvoa-antavan jäsenkyselyn puolueen puheenjohtajasta. Ehkä muutos sittenkin tapahtuu alhaalta ylös, niinkuin oikeastaan pitääkin.

Espoo ei ole ensimmäinen tällaisen äänestyksen järjestävä paikkakunta, lähes koko Keski-Uusimaalla järjestetään vastaavia. Ensimmäisenä liikkeellä olivat järvenpääläiset. Espoo kuitenkin varmistaa koollaan tulosten laajan näkyvyyden myös medioissa. Hienoa!

Lämmin kiitos ja onnentoivotus rohkeudesta kaikille espoolaisille demareille, jotka ovat kyenneet nousemaan veikkosimpasten yöstä kohti uudenlaista ja avoimempaa puoluetoimintaa. Kyllä me muutkin perässä tulemme, ennemmin tai myöhemmin. Kysehän on vain ajasta. SDP voi olla tässä kehityksessä joko kärjessä tai vastahakoinen viivästelijä.


Ps. 24d on aloittanut varsin aktiivisesti. Vielä kun uutispuolelle saadaan poliitikkojen ulostuloja ja sitä kautta verkkolehdelle mediaosumia muissa lehdissä. Ehdottomia helmiä ovat kuitenkin ennen kaikkea Antton Rönnholmin Eurooppa-aiheiset blogitekstit. Kannattaa lukea. Yhdessä UP Demarin Riitta Korhosen kanssa sd. mediaskenen parasta sisällöllistä antia.

4 kommenttia:

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Hyvä päätös, jonka syntyyn Keski-Espoon demarit olivat osaltaan vaikuttamassa sillä, että teimme asiasta aloitteen: http://keskiespoondemarit.blogspot.com/2008_03_01_archive.html#4024928854213709735

Eiköhän näistä äänestyksistä synny hyvää kokemusta ja tietoa, jotta puoluekokous sitten uskaltaa päättää asiasta.

Jaakko Huuki kirjoitti...

Lisään vielä, että myös Oulussa järjestetään samanlainen neuvoa-antava jäsenäänestys, jonka tulosta moni paikallinen puoluekokousedustajaehdokas on ilmoittanut kunnioittavansa.

Jäsenistö on toiminnan edellytys ja heidän kuulemisensa toiminnan tae. Toivon näiden paikallisella tasolla tapahtuvien äänestysten synnyttävän lumipalloefektin, joka lopulta johtaa puheenjohtajaäänestyksen tuomiseen koko puolueen tasolle.

Mainiota toimintaa.

Pete kirjoitti...

Minusta 24d ei toimi - toivottavasti se alkaa jossakin vaiheessa toimia.

24d:n Blogeista. Blogi jota ei voi kommentoida ei ole mikään blogi. Blogipalstan pitäisi myös päivittyä usein. 24d:ssä oli vielä toista kuukautta Heinäluoman kuuluisan Turun puheen jälkeen yhtenä blogiotsikkona Eero Heinäluoman "Kohti Turkua".

24d. Nimi ei vastaa blogin sisältöä. Varsinkin demareille merkittävistä tapahtumista pitäisi tulla päivitystä tiheään. Nyt esim. tuo Turun tapahtuma ja puoluevaltuusto oli uutisoituna 24d:ssä vain puheenjohtajan ja puoluesihteerin puhereferaateilla. Sivusto on minusta nyt pikemminkin arkisto kuin ajan hermolla - 24 - oleva sivusto.

24d:ssä on lisäksi linkkejä UP Demarin ja SDP:n nettisivuille. So what?

No, sanottakoon kuitenkin että 24d on ulkoasultaan hyvä ja se on jo paljon. Nyt tarvitsisi vain saada sinne sisältö

Jäsenäänestysasiaa olen jo kommentoinut omassa blogissani.

Tzin kirjoitti...

Olen samaa mieltä Peten kanssa. Minusta 24d ei tarjoa mitään uutta sen jälkeen, kun on lukenut päivän UP Demarin. Lisäksi jutut ovat pääasiassa olleet raportointeja tapahtumista.

Toivon kuitenkin edelleen, että 24d pystyisi tuottamaan avauksia, näkemyksiä ja päivän politiikan ulkopuolista analyysiä. Pelkkä porvarihallituksen moittiminen ei kovin rakentavaa pitkällä tähtäimellä ole.