tiistaina, kesäkuuta 23, 2009

Comeback

Bloginpito on niin allekirjoittaneelta kuin monelta muulta jäänyt viime kuukausina vähemmälle. Valitettava ilmiö, joka liittynee osaltaan keskustelun ja erityisesti yleisen verkko-olemisen siirtymisestä "kevyeen sosiaaliseen mediaan" kuten Facebookiin. Toisin sanoen ikuisesti jatkuva jankutus "sisältöjen" korvautumisesta hömpällä saa jatkoa nyt myös omaehtoisen verkkosisältöjen tuotannon puolella. Nyt vika ei kuitenkaan ole muissa vaan ihan itsessä.

Blogi on ollut itselleni tärkeä kanava omien ajatusten ymmärrettäväksi saattamiseen, testaamiseen, muistiin merkitsemiseen ja ennen muuta kehittämiseen. Nyt kun pariin-kolmeen viikkoon ei ole saanut ajatuksia siirrettyä "paperille", tuntuu kuin olisi jäänyt ajastaan jälkeen. Kirjoittamiseen tottuu ja sen laiminlyöminen harmittaa ja jopa haittaa omaa ajattelua. Ja toki jossain määrin tulee surtua hyväksi ja käydyksi osoittautuneen alustan laiminlyöntiä.

Nyt loman alettua ja varsin tekniseen suorittamiseen suuntautuneen viimeaikaisen työnteon korvautuessa ajalla joka toivon mukaan kasvattaa ihmisenä vähintään kahta henkilöä sekä sallii pitkästä aikaa keskittymisen myös johonkin henkisempään, blogikirjoittelu saa taas vauhtia. Aiheistahan ei ole puutetta, ei päivänpoliittisen tilanteen osalta, eikä syvemmän ideologisen keskustelun tai aikalaisanalyysin puolella. Eurovaalituloksen taustat, Iran ja vaalirahakysymys nousevat ensimmäisinä mieleen.

Muutamia lukemisen arvoisia juttuja näin kesähelteillä ovat mm:

Ei kommentteja: