tiistaina, elokuuta 22, 2006

Liikennesakoista

Viime päivinä on jälleen paikoin keskusteltu suuriksi kohonneista liikennesakoista. Viimeisimpiä jättisakkojen saajia on Maskun kalustetalon omistaja Toivo Sukari, jota uhkaavat jopa 180 000 euron sakot ylinopeudesta. Valtaisa summa kertyy päiväsakkojärjestelmän vuoksi.

Summa on luonnollisesti valtava ja joka kerta kun suurituloinen ajaa tutkaan, alkaa keskustelu järjestelmän epäoikeudenmukaisuudesta. Kuitenkin; mikäli tämänkaltaisesta rikoksesta tuomittaisiin könttäsummasakkoon, sanotaanko vaikka sadan euron arvoiseen, ei sillä olisi laisinkaan vastaavaa pelotevaikutusta. Toisille raha on huomattava, toisille sillä taas ei olisi mitään merkitystä. Vaikka rangaistus olisi periaatteessa kaikille sama, ei se sitä käytännössä kuitenkaan olisi. Kaahaaminen on kansallinen vitsaus, eikä siitä ole syytä tehdä kenellekään nykyistä kannattavampaa.

2 kommenttia:

hna kirjoitti...

Ihan siis asian vierestä, mutta missä loput linkit ovat oikealta?

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Jep, en näe mitään syytä "kohtuullistaa" sakkoja. Virheestä saa maksaa, eikä edes progressiivisesti. Sitä paitsi nyt jo joillakin on varaa parkkisakkojen kohdalla tehdä sitä, että auto jätetään ihan mihin lystää, koska mahdollinen rangaistus on olematon. Pantterin vaaliteema (?): Supersakot porvareille! ;)