perjantaina, lokakuuta 13, 2006

Tiedote 13.10.

Demariopiskelijat iloitsevat hedelmöityshoitopäätöksestä

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry iloitsee eduskunnan päätöksestä sallia jatkossakin hedelmöityshoidot myös yksinäisille naisille ja naispareille. Kyseessä on merkittävä voitto yhdenvertaisuudelle ja tasa-arvolle sekä voimakas signaali erilaisten perheiden samanarvoisuuden puolesta.

Suomi tarvitsee entistä enemmän toivottuja ja rakastettuja lapsia, joilla on oikeus saada alkunsa turvallisissa oloissa. SONK kiittää kaikkia niitä kansanedustajia puoluerajoihin katsomatta, joilla oli rohkeutta äänestää avarakatseisuuden puolesta ahtaita ennakkoluuloja vastaan.

Lisätietoja:
Esa Suominen
puheenjohtaja
Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry
050 53 27 366
esa.suominen@sonk.fi

12 kommenttia:

Mustakallio Pete kirjoitti...

:-)))))))

J Erra kirjoitti...

Järki voitti eduskunnassa. Niin yksinkertaista se on.

Arto J. Virtanen kirjoitti...

jee. olit nopea;)

Viljaa kirjoitti...

Aivan loistavaa! :)

Niko kirjoitti...

Lapsia nyt on liikaa, joten mistään lasten määrää lisäävästä päätöksestä ei voi erityisemmin iloita. Mikä hinku ihmisillä on saada nimenomaan omia geenejään kantavia lapsia kasvatettavaksi.

Sillä taas onko lapsella äidin ja isän sijaan kaksi äitiä tai kolme isää ei sen sijaan pitäisi olla merkitystä. Sellaisesta päättäminen ei kuulu valtiolle. Ja eikä valtiolle siten kuulu sekään, ottaako joku hedelmöityshoitoja vai ei (kunhan niitä vain ei ryhdytä maksamaan valtion varoista).

Mustakallio Pete kirjoitti...

Niitä maksetaan jo.

Heteroparien hedelmöityshoitoja tuetaan valtion varoin Kelan sairausvakuutuksesta. Lesboparit ja yksinäiset naiset kustantavat hoitonsa itse.

Niko kirjoitti...

Minusta niiden maksaminen ei kuulu valtiolle täysin riippumatta vanhempien sukupuolista tai seksuaalisista suuntautumisista.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Tasavertaisuus +
Hedelmöityshoidot --

Itse olisin ollut paljon innostuneempi laista joka kieltää hedelmöityshoidot kaikilta.

Jos minä olisin ollut asiasta päättämässä, olisin kytkenyt tämän päätöksen massiiviseen ehkäisyvalistuskampanjaan.

Miu kirjoitti...

Hieno päätös, erityisesti sen antaman signaalin takia. Tuo myös motivaatiota omaan politikointiin: on ratkaisuja, jotka konkreettisesti tekevät maailmaa paremmaksi paikaksi ja joiden edestä kannattaa tapella.

Ei maailman väestönkasvuongelmaa taideta Eurooppassa ratkaista...

Piia kirjoitti...

Loistava tulos äänestykselle! Olen onnesta soikeana:)

Oikeasti tulee tunne, että tärkeinä pitämillään asioilla on merkitystä ja ennen kaikkea, että enemmistö ihmisistä on lopulta suvaitsevaisia ja humaaneja.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Jos Suomessa syntyy 100 000 lasta, ne tulevat kuluttamaan maailman luonnon varoja yhtä paljon kuin 2,25 miljoonaa itä-afrikassa syntyvää lasta.

Määrällisesti kehitysmaiden syntyvyys näyttää ongelmalta, mutta todellinen riski ihmiskunnalle on teollisuusmaiden kulutus.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitää vaihteeksi kiittää demareita, sillä heidän äänensä ratkaisivat tiukan äänestyksen. Kepulaiset ja kokoomuslaiset enimmäkseen vastustivat. Jakolinjoja tutkiessani huomasin että puolueväriä tai sukupuolta enemmän hedelmöityshoitojen vastustusta tai kannatusta selitti maantiede: pohjoiseen mennessä sympatia yksinäisiä naisia ja naispareja kohtaan heikkeni. Kimmo Kiljusen puhe oli vakuuttava, lähetin terveiset ja kiitokset hänen Veikko-pojalleen.