torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Mainostusta

Viime aikoina useampi kirjoittaja on pohtinut ääneen tarvetta "nuorten aikuisten" (kamala termi, mutta käytettäköön paremman puutteessa) foorumeille politiikassa ja erityisesti SDP:ssä. Opiskelija- ja nuorisojärjestöt tarjoavat ohjelmaa ja verkostoja, mutta minne mennä, kun kolmekymppiä alkaa olla mittarissa ja opiskelu taakse jäänyttä elämää?

Kunnallispolitiikasta kiinnostuneille asuinalueyhdistykset tarjoavat mielekästä tekemistä (mikäli toimivat), mutta usein näitäkin vaivaa sama kuin koko suomalaista poliittista kenttää. Oman ikäistä seuraa voi olla vaikea löytää ja monesti samalla väsähtää into toimia ja siirrytään katsomon puolelle. Tämä vääristää entisestään politiikassa toimivien ikärakennetta.

Tarpeen ollessa huutava on huutoon vastattava. Monessa kaupungissa on vireillä erilaisia suunnitelmia eräänlaisten "nuorten aikuisten foorumien" ja verkostojen aikaansaamiseksi ja hommaa aletaan nyt pistää toimeen pääkaupunkiseudulla. Siksi kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita Vanhalle ylioppilastalolle ensi tiistaina 12.6. klo 18 lähtien, jossa olisi tarkoitus suunnitella Helsingin seudun sosialidemokraattisten (ja sellaisiksi haluavien) "vähän alle ja päälle 30-somethingien" verkoston toimintaa.

Tarkoituksena on siis luoda toiminta- ja osallistumisrakenteita, joissa olisi a) mielenkiintoista ja vaikuttavaa keskustelua, b) mahdollisuus verkostoitua ja tutustua ihmisiin, c) hauskaa ja jonne olisi hyvä ja hauska tuoda uusia kiinnostuneita ihmisiä mukaan. Kynnys matalalla, katto korkealla. Tule tuomaan oma ajatuksesi ja panoksesi.

1 kommentti:

Johannes Erra kirjoitti...

Mahtava homma. Sehän monen nuoren toimijan mielessä pyöriikin, että mitä siinä vaiheessa käy kun opiskelija- ja nuorisopolitiikka on takanapäin. Puolueosastoissa on toki tärkeä toimia, mutta ratkaisevinta on sittenkin verkostoituminen, laajemmassakin mielessä.