sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Jälleen kouluista

Koulujen eriarvoistumista käsittelevä mielipidekirjoitukseni ilmestyi tänään Turun Sanomien mielipideosastolla. Lukaise.

Aihetta sivuaa myös Kalevi Sorsa -säätiön vuoden ensimmäinen raportti, Sivistysyhteiskunta 2.0 -osallisuutta ja osaamista kaikille, jonka julkistamistilaisuus pidetään ensi viikon torstaina 24.1. alkaen klo 12 eduskunnan kansalaisinfossa.

Raportin kirjoittamisesta ovat olleet vastuussa YTT Tiina Tikka sekä allekirjoittanut. Puheenvuorot käyttävät myös SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen ja kasvatustieteen tohtori, rehtori Peter Johnson. Tervetuloa!

4 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Erinomainen teksti! Ja tärkeästä asiasta. Hienoa, että säätiö on satsannut juuri tämän näkökulman ja teeman tutkimukseen. Osan muusta vähäosaisuudesta, kuten työttömyyden hiljalleen supistuessa pidän nimenomaan osaamisen ja oppimisen puolella syrjäytymistä erittäin ajankohtaisena haasteena ja ongelmana, jolla on pitkäkestoiset seuraukset.

Matti kirjoitti...

Esaa-aa: "allekirjoittanut" -viittaus yksikön kolmannessa itseen ei välttämättä kaikissa olosuhteissa ole soljuvaa suomea. Onnea uudesta postista, tätä se "kattellaan nyt" siis meinasi.

Elina Vainikainen kirjoitti...

Hyvä teksti ja tärkeästä aihesta. Hienoa että Turkkari julkaisi tämän!

Ilja Suvanto kirjoitti...

Oli kerrankin aikaa, joten ilmoittauduin raportin julkistamistilaisuuteen.

Raportin aihe vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, joten viikonloppupuhteet lienevät tällä erää tiedossa.