perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Nähdä Naantali ja kuolla

Tämän päivän Uutispäivä Demarissa oli pikku-uutinen Varsinais-Suomen sosialidemokraateista, jossa todettiin allekirjoittaneen tulleen valituksi kunnallisvaaliprojektisihteerin työhön. Toimi on määräaikainen ja kestää 1.3.2008-31.10.2008 välisen ajan. Lokakuun lopulla palaan jälleen kansanedustaja, mahdollisesti SDP:n puheenjohtaja Tuomiojan avustajaksi.

Avustajatyö on monella tapaa kabinettityötä ja suhaamista erilaisissa työryhmissä. Jotta ote, ja usko, niihin tärkeisiin aitoihin asioihin ja oikeisiin ihmisiin säilyisi ja kehittyisi, päätin paikkaa hakea ja tulin ilokseni valituksi. Tehtävä on laaja ja haasteellinen, hyvä kampanja ja hyvä ehdokasasettelu tulisi saada kasaan aina Iniöstä Mynämäen kautta Somerolle ja Pyhärantaan. Itse asetun ehdolle Turussa.

Muutoin päivän lehti tarjosi taas hyvää aineistoa jäsenvaalikeskusteluun. Päätoimittaja Peltonen otti aiheeseen kantaa ja pelkäsi jäsenvaalien tarjoavan mahdollisuuden iltapäivälehtivetoiseen kampanjatyöhön SDP:n puheenjohtajasta. Halpa retorinen temppu oli liioitella koko vaatimusta, aivan kuin joku olisi esittämässä Ahtisaari-vaalin toisintoa. Muutoinkin tekstistä kumpusi melkoinen halveksunta tavallista puolueaktiivia kohtaan. Harvainvaltaa on helppo kannattaa, kun kuuluu sen käyttäjiin.

5 kommenttia:

Pete kirjoitti...

Ahtisaari-vaali oli Sdp:ltä mainio avaus. Puoluepapistolle jäi vain trauma sen tuloksesta.

-rh kirjoitti...

Hienoa, Esa!

btw.
Onko sun nykyinen duuni tulossa hakuun?


Pete sanoi...
" .. Puoluepapistolle jäi vain trauma sen tuloksesta."

Puoluepapisto voi hoitaa oman hommansa paremmin; jäsenäänestyksen käyttäminen aseena Sorsan ja Sorsan hovin syrjäyttämisessä oli sitä ihtiään.

ruso kirjoitti...

Ahtisaari on parasta, mitä SDP:llä on miesmuistiin ollut...

ES: "Jotta ote, ja usko, niihin tärkeisiin aitoihin asioihin ja oikeisiin ihmisiin säilyisi..."

Elitististäkö?

Mitä tarkoitan? ks... http://www.domnik.net/blogi/index.php/2007/03/kylla-kansa-tietaa/

ruso kirjoitti...

...ja onnittelut uudesta duunista...

Mika från Stockholm kirjoitti...

Onneks olkoon. Sinne lähtee oikea mies vaaleja tekemään. Nämä vaalit jäävät minulta väliin. Eurovaalit suhaan täällä Ruotsissa. Mutta 2011 otetaan revanssi viime taistosta!

Sen verran täytyy sanoa, että tämä jäsenäänestysvääntö on saanut kyllä sekä vastustajat että kannattajat ampumaan turhankin kovilla. Jäsenvaalin leimaaminen iltäpäivälehtien vietäväksi on aivan yhtä mautonta kuin vastaavasti vastustajien nimittäminen vapaan demokratian vastustajiksi. Ei edustuksellisessa demokratiassa sinänsä mitään vikaa ole. Itse voin elää molempien kanssa sekä suoran pj-jäsenvaalin että todellisen puoluekokousedustajien piirikohtaisen jäsenvaalin kanssa. Kunhan jäsenet valitsetvat! Jonkinlaisten salaseurojen ja sopuvaalien järjestelyt tuomitsen jyrkästi. Ne ovat ovat ongelman ydin, ei suinkaan edustajavaalit.

Mika