keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

Ready-set-go!

Huomenna alkaa SDP:n 41.puoluekokous Hämeenlinnassa. 444 aloitetta, viisi laajaa ohjelmaa, sääntömuutosesityksiä, julkilausumia sekä tottakai uuden puoluejohdon valinta. Mikäli paikan tekniset valmiudet antavat myöden, pyrin kannettavan välityksellä kirjoittelemaan tunnelmia salista ja sen seuduilta. Oma osallistuminen liittyy ennen muuta lähetekeskusteluun osallistumiseen ohjelmista, järjestöuudistuksista ja henkilövalinnoista. Valiokuntatyöhön osallistun talous-, työ- ja verovaliokunnan jäsenenä, jossa haluan kiinnittää huomiota ainakin vastauksiin liittyen työllisyyspolitiikan keinoihin.

Valinnoista puheenjohtajavalinta on tärkein. Erkki Tuomioja on niin minun kuin monen muun nuoremman vasemmistolaisen ihmisen poliittinen esikuva. SDP tarvitsee syvyyttä poliittiseen työhönsä, kauaskatseisuutta ja näkemystä muuttuneesta poliittisesta todellisuudesta. Monilla puheenjohtajaehdokkailla on tarvittavia ominaisuuksia, periaatteellisuutta ja perusteltuja mielipiteitä. Tuomiojalla niitä on kuitenkin enemmän kuin muilla. Tämä koskee niin johtajuutta, rohkeutta kuin selkeää linjaa. SDP tarvitsee selkeän identiteetin. Siksi me tarvitsemme Tuomiojan. Anna mennä Eki, me pystymme siihen!

Varapuheenjohtajakisaan saataneen uusia nimiä vielä ennen ensimmäisen kierroksen puheenjohtajaäänestystä. Toivon ainakin Maria Guzenina-Richardsonin menestyvän tuossa valinnassa, sekä toivottavasti käytettävissä olevan Jutta Urpilaisen, mikäli hänestä ei tule puolueen puheenjohtajaa. Vielä on tilaa yhdelle varapuheenjohtajalle, katsotaan keitä käytettävissä on.

Puoluesihteerikisa elää kulisseissa. Ehdokkaita on radalla, kello käy, mutta joidenkin piirien toivomaa "Hakulista" ei vain näy. Eikä ole syytä näkyäkään. Mikäli ei ole uskaltanut asettaa itseään puolueväen arvioitavaksi ennen kokousta, ei ole syytä ilmaantua radalle itse tilaisuudessakaan. Toivon Ari Korhosen menestystä tuossa vaalissa.
Kuvatun kaltainen kokoonpano varmistaisi uuden sukupolven näyttävän nousun kärkeen ottaen johtoon SDP:n kokeneimman ja arvostetuimman aktiivipoliitikon. Yhdistäisimme uudistumisen aatteelliseen syvyyteen ja sisältöön. Jos kokonaisuuksia halutaan ja maltetaan nähdä, voimme koota varmasti voittavan joukkueen. Huonosti tosin ei käy missään tilanteessa.
Kaiken kaikkiaan, kynät on teroitettu, puheenvuoroja mietitty, muutosesityksiä väsätty. Huomenna alkaa. Paikoillanne, valmiit, nyt!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitus oli jättää kommentti Tuomiojan sivustolle, mutta kaipa se käy tähänkin. Kyllähän se vaikutta siltä että uusi pj.Urpilainen on ns. Lipposen et Heinäluoma et kump. bulvaani, jolla em. henkilöt pyrkii ohjailemaan puoleutta entiseen tapaan. Varsinkin kun tällä uudella puh.johtajalla ei ole paljonkaan omaa tukijoukkoa eikä arvovaltaa puolueen piirissä. No, sittenpähän nähdään mitennäänkö syvemmälle suohon vaiko löytyykö jotain kovempaa maata.
ps.kyllä Erkillä olis ollu merkittävästi vahvempi perusta toimia puh.johtajana, joten ihan totta se oli mitä luin eräältä keskutelupalstalta vaalin jälkeen että:"huh, nyt voi porvari nukkua taas rauhassa"