keskiviikkona, elokuuta 08, 2007

Vuosipäiviä

Tänään on tärkeä päivä. Ensinnäkin tänään on kulunut neljä vuotta siitä, kun menimme vaimoni kanssa naimisiin ja vietimme kaunista lauantai-iltaa Kaarinan Kuuslahdessa ystävien kera. Tätä juhlistettiin aamulla kuohuviinillä. Kuohari oli päässyt lämpenemään, avattaessa pullonsuusta roiskahti kuin Räikkösellä joten ei muuta kuin kontillensa alkoholia lattialta pyyhkimään. Ruokapuolellakaan ei harmi vain ollut kuin parhaat päivänsä nähnyttä ruisleipää ja karjalanpiirakoita, mutta ajatus oli varmasti tärkein. Otetaan illalla vahinko takaisin.

Toinen, joka täyttää vuosia, on esasuominen.blogspot.com. Tarkoituksenani oli kirjoittaa aiheesta juttu, kun blogi täyttää kaksi vuotta. Kuinka ollakaan, muistin väärin. Ensimmäinen juttu tällä sivustolla julkaistiin 4.8. eikä 8.8. No, oli miten oli, jo kaksi vuotta on tätä marginaalia tullut kirjoitettua. Kahden vuoden aikana blogissa on julkaistu kaikkiaan 291 juttua. Suurin osa poliittista tajunnanvirtaa, henkilökohtaista elämää on tullut sivuttua melkoisen vähän, ellei sitten lukemattomia nillityksiä ja turhaumanpurkuja vallitseviin tiloihin voida tulkita oireeksi jostain muusta.

Lukijoita olen saavuttanut mielestäni varsin mukavasti ottaen huomioon, että täällä tapahtuu vain harvoin jotain hauskaa. Laskurien luotettavuudesta en tiedä, mutta niiden mukaan hyvänä arkipäivänä, kun olen julkaissut jotain uutta, käy täällä ihmisiä jopa yli 200sta eri ip-osoitteesta, eilinen luku oli 249. Keskiarvo päivitysten välissä liikkuu jossain 150n hujakoilla. Minusta se on valtava määrä, ja olen siitä yllättynyt, iloinen ja kiitollinen. Blogilistan kautta näitä höpinöitäni tilaa 41 henkeä. Lehdestä olen silloin tällöin bongannut juttujani, erityisesti Arbetarbladet ja Aamulehti ovat lainanneet blogista silloin tällöin siivun tai kaksi.

Palautetta on tullut paljon, osin positiivista, osin negatiivista. Olen saanut niistä paljon sellaista tietoa ja sellaisia näkökulmia, joiden vuoksi olen joutunut pohtimaan ja uudelleenarvioimaan monia aikaisempia näkemyksiäni. Kiitos! Olen kuitenkin myös poistanut joitain sellaisia kirjoituksia, joiden vuoksi puhelimet ovat alkaneet soida uhkauksia keskellä yötä ja sähköposti täyttyä saastasta. Voin kertoa, ette edesauta asiaanne sillä missään. Aiheita ei kuitenkaan ole unohdettu, eikä niihin esitettyjä asiallisia kriittisiä näkemyksiä.

Lämmin kiitos kaikille blogin lukijoille ja seuraajille, sekä erityisesti kommentoijille! Keskustelua toivotaan eikä vahvaakaan kritiikkiä kaihdeta, niin kauan kun se pysyy asiallisissa ja hyvän käytöksen rajoissa. Toivottavasti viihdytte seurassa myös jatkossa. Tervetuloa!

3 kommenttia:

Pete kirjoitti...

Onnea molempien vuosipäivien johdosta. Tämä on hyvä blogi, jatka samalla linjalla.

Tapio Laakso kirjoitti...

Onnittelut! =)

Tuomo Järvelä kirjoitti...

Keep on the good work! Onnittelut!