tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Huomioita ja haastatteluita

Nuhaisena ja tukkoisena oma ajatus ei oikein kulje, mutta onneksi verkosta löytyy runsaasti muuta mielenkiintoista materiaalia. Saksalaisen vasemmiston tilasta ja taustoista kiinnostuneille suosittelen lämpimästi Kalevi Sorsa -säätiön sivuilta löytyvää Antti Alajan tuoretta artikkelia, jossa hän käsittelee Saksan Die Linke -puoluetta. Bongasin myös jo kuukauden takaisen Aleksi Knuutilan tekstin sosialidemokratian, mutta myös yleisemmin politiikan haasteista ja mahdollisista uusista suunnista. Lukaiskaa!

Suomessa SDP kokoontuu tällä viikolla kahteen merkittävään kokoukseen. Tänään ja huomenna kokoontuu eduskuntaryhmä Imatralla, sunnuntaina on vuorostaan vuorossa Tulevaisuusfoorumi Lahden Sibeliustalossa, jonne odotetaan lähes viittäsataa vierasta. Hieno homma, mutta odottaisin kyllä "avautuvalta" puolueelta edes tapahtuman ohjelmaa nettisivuille. Kutsumenettelylle pyörittelin päätäni jo UP Demarin mielipidepalstalla kesän aikaan.

Demareissa ei vieläkään tajuta, että tärkeää ei ole vain se mitä tehdään vaan myös se, miten tehdään. Tiedotus on yhtä tärkeää kuin paikan päälle vaivautuvien saama sisältö. Olisikohan tässä osaltaan vastaus siihen kysymykseen miksi sosialidemokraattiset ajatukset kyllä kelpaavat äänestäjille, mutteivät sosialidemokraattiset ehdokkaat, ainakaan vastaavissa määrin?

Eilen oli mukava päivä paitsi viikon verran kiireiden takia jäissä olleen graduprojektin uudelleenkäynnistymisen vuoksi (jälleen kaksi sivua lähempänä onnea) , myös sen vuoksi, että allekirjoittaneesta julkaistiin puolen sivun mittainen EU-aiheinen haastattelu Hufvudstadsbladetissa. Toisen puolen sivusta veikin sitten kuva, johon olisin varustautunut ruokkoamalla parransängen mikäli olisin arvannut sen kooltaan riittävän joululahjan paketoimiseen. Kiitokset toimittajalle juttutuokiosta!

Myös Vihreästä Langasta soiteltiin ja kyseltiin Facebookin sosialidemokraattien ryhmän perään. Kuten Nuorsosialidemokraattien blogissa keskusteltiin, demarit ovat kyllä läsnä vahvastikin kyseisessä mediassa, ryhmämme on 119 jäsenellään toiseksi suurin vihreiden jälkeen ja sinne on syntynyt hyvää keskusteluakin, mutta kansanedustajat loistavat poissaolollaan. Suomalaisista vain vihreiden edustajat ovat toistaiseksi tajunneet millainen merkitys kyseisillä yhteisöillä on. Tiedoksi vain, tuossa mediassa voi päivän aikana luoda useamman kontaktin kuin Jalasjärven Salen edessä.

Kuvassa mitenkään mihinkään liittymätön mdinalainen katuvalo.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Esa, olet harvinaisen oikeassa kun toteat, että tuote on hyvä ja se käy kaupaksi, mutta muiden tiskiltä. Keskeistä tällaisen mediamaailman tiimellyksessä on se, että miten tuote myydään ja miten sitä tarjotaan asiakkaille. Katainen ja häne taustansa sen tajusivat ja ratsastivat voittoon demareilta lainatuilla höyhenillä, jotka olivat tosin paskasi, mutta voitto oli heidän. Ei nimeä tarvitse muuttaa, i myöskään tavoitteita tai ohjelmia, korkeintaan kehittää, sillä ne ovat parhaat mahdolliset. Mutta miten tarjota ihmisille tuo kaikki ja niin että ne sen ymmärtävät, hyväksyvät ja niitä kannattavat!
Alexius Manfelt

NannaQ kirjoitti...

Haa, Jalasjärvellä ei oo Salea. Mikä räikeä asiavirhe! Ennenkuulumatonta!

Esa Suominen kirjoitti...

Okei. Kirkonkylän Tarmola? ;)